•    

Projek mega RM311.4j di Kuala Perlis

[6 Feb 2017] - Projek Pembangunan Bercampur Kuala Perlis dengan usahasama antara Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs) dengan Kumpulan TH Properties Sdn. Bhd. (THP).

Upacara pecah tanah telah disempurnakan oleh YAB Menteri Besar, Datuk Seri Azlan Man merangkap Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah PKENPs di tapak projek seluas 16.28 ekar yang terletak di tapak tebusguna persisiran pantai Kuala Perlis sekaligus bakal mengubah landskap Kuala Perlis apabila siap kelak.

Jangkamasa pembangunan adalah selama tujuh tahun yang akan dilaksanakan secara berperingkat melibatkan 3 fasa merangkumi pembinaan pusat membeli belah, hotel bertaraf tiga bintang setinggi 24 tingkat dengan 200 bilik, pangsapuri 36 tingkat dengan 200 unit kediaman dan beberapa unit kedai pejabat.

Projek mega bernilai RM311.4j ini merupakan kejayaan terbesar yang dicapai oleh Kerajaan Negeri Perlis melalui inisiatif PKENPs menjalinkan usahasama dengan Kumpulan TH Properties yang aktif di dalam pembangunan hartanah, pembinaan, pengurusan aset dan fasiliti. Projek ini menjadi pemangkin wawasan untuk Kuala Perlis diiktiraf sebagai bandar maritim kelak.

 

(Teks & Gambar: PKENPs-Unit Korporat)