Pernyataan Kebolehcapaian Laman Web PKENPs

Dikemaskini: Mac 2020.

Umum

PKENPs berusaha memastikan perkhidmatannya dapat diakses oleh orang kurang upaya. PKENPs telah melabur sejumlah besar sumber untuk membantu memastikan laman webnya lebih mudah digunakan dan lebih mudah diakses oleh orang kurang upaya, dengan kepercayaan kuat bahawa setiap orang mempunyai hak untuk hidup dengan maruah, kesamarataan, keselesaan dan kemerdekaan.

Kebolehcapaian di http://pkenps.gov.my

http://pkenps.gov.my menyediakan Widget Aksesibiliti Laman Web UserWay yang dikuasakan oleh pelayan kebolehaksesan khusus. Perisian UserWay Website Accessibility Widget ini membolehkan http://sedc.pkenps.gov.my untuk memperbaiki pematuhannya dengan Garis Panduan Kebolehaksesan Kandungan Web (WCAG 2.1).

Menghidupkan Menu Kebolehcapaian

Menu akses http://pkenps.gov.my boleh diaktifkan dengan mengklik ikon menu akses yang muncul di sudut halaman. Selepas mencetuskan menu aksesibiliti, sila tunggu seketika untuk menu akses untuk dimuatkan secara keseluruhannya.

Penafian

PKENPs meneruskan usahanya untuk sentiasa meningkatkan kebolehaksesan tapak dan perkhidmatannya dengan kepercayaan bahawa ia adalah kewajipan moral kolektif kami untuk membolehkan penggunaan lancar, mudah diakses dan tidak hina juga bagi mereka yang kurang upaya.

Walaupun usaha kami untuk membuat semua halaman dan kandungan di http://pkenps.gov.my boleh diakses sepenuhnya, sesetengah kandungan mungkin belum sepenuhnya disesuaikan dengan standard akses ketat. Ini mungkin hasil daripada tidak mendapati atau mengenal pasti penyelesaian teknologi yang paling sesuai.

Kami Sedia Membantu

Jika anda mengalami kesulitan dengan apa-apa kandungan di http://pkenps.gov.my atau memerlukan bantuan dengan mana-mana bahagian laman web kami, sila hubungi kami semasa waktu perniagaan biasa seperti yang terperinci di bawah dan kami dengan senang hati akan membantu.

Hubungi Kami

Jika anda ingin melaporkan isu kebolehaksesan, mempunyai sebarang pertanyaan atau memerlukan bantuan, sila hubungi Sokongan Pelanggan PKENPs seperti berikut:

E-mel: webmaster [at] pkenps.gov.my
Telefon: +60 4 976 1616